Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Tekniskt samråd!

Kategori: Ritningar/bygglov

Idag har vi då så äntligen haft det tekniska samrådet tillsammans med handläggaren på samhällsbyggnadskontoret och vår kontrollansvarig!
 
Den senaste veckan har vi bara gått på helspänn inför detta möte! Även fast det bara känns som en ren formalitet eftersom bygglovet redan är beviljat så var det lite extra nervöst idag...
 
Det gick dock väldigt bra! Vi gick igenom vissa saker, som att exempelvis så måste fönster och dörrar som är placerade närmare än 60 cm från golvhöjd ha säkerhetsglas - för barns säkerhet. Och även andra diverse formaliteter.. som att vi måste ha brandvarnare uppsatta innan slutsamrådet och det måste även finnas barnlås i kökslådorna (?)..
 
Samtidigt som det är bra och nyttigt att gå igenom allt som man måste tänka på inför byggstarten så måste jag även säga att vissa saker känns onödigt "byråkratiska". Exempelvis så har min sambo, som ska bygga det mesta själv, fått en "egenkontrollplan" med diverse punkter som han ska fylla i allt eftersom. Egenkontrollplanen innebär att han - efter att han har gjort något, som exempelvis gjutit plattan - ska ställa sig en bit ifrån och studera det han gjort och fundera på om han gjort det bra eller ej. Tycker han att han har gjort det bra så ska han bocka av detta på egenkontrollplanen och skriva namn o signatur ;)
 
Well... Nästa steg nu är iaf att hon på kommunen ska skriva på startbeskedet. Sen ska vi imorgon ringa kommunen för att boka tid för utstakning. I helgen ska vi sedan förbereda för utstakningen genom att mäta upp vart hus och garage ska stå på tomten och sedan sätta i pålar...
 
Nu börjar det närma sig... :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: