Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Mottagningsbevis!

Kategori: Ritningar/bygglov

Efter att ha lämnat in bygglovsansökan i förra veckan så fick vi det här fina brevet :) skönt att se att vi inte behöver komplettera ansökan med något utan att de anser att den är komplett. Tillsammans med mottagningsbeviset fick vi även en blankett angående anmälan till lägenhetsregistret som de ville att vi skulle fylla i. Eftersom vi inte ska ha några lägenheter i vårt lilla hus tyckte jag att detta var lite märkligt och därför ringde jag till vår bygglovshandläggare idag. Hon meddelade att detta var något som alla var tvungna att fylla i för att underlätta folkbokföringen och att vår villa på nått vis ansågs vara en bostadslägenhet =I... Fattar inte så mycket av det där mer än att det helt enkelt bara är att fylla i blanketten och skicka in =)
 
Samtidigt så passade jag på att fråga henne kring hur det låg till med det här med byggfelsförsäkringens vara eller icke vara. Hon berättade då att en byggfelsförsäkring inte längre var absolut nödvändig för den som endast bygger själv och således inte upprättar några entreprenadavtal med några andra. På byggstartsmötet ska vi således visa och berätta för dem varför vi inte anser oss behöva någon byggfelsförsäkring och då kanske vi slipper denna.
 
Vidare frågade jag henne ungefär hur lång tid det kan tänkas ta med bygglovet varpå hon svarade att hon höll på med vår ansökan i detta nu så det kändes ju helt ok :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: