Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Fönster och dörrar beställda!

Kategori: Dörrar, väggar och fönster

Igår, efter att vi hade varit ute och stökat lite med grus och cellplast, kom vi hem och satte oss på Skånska byggvarors hemsida för att beställa fönster och garageportar - efter fyra timmar på nätet hade vi således beställt 23 st fönster i olika storlekar, två fönsterdörrar, en dörr till garaget och två garageportar samt (efter att H fått sin vilja igenom) ett dokumentskåp =) Jag kan säga att allt det här beställandet till huset och spenderandet av stora summor pengar gör att även mitt vanliga shoppingsug (efter kläder, väskor och skor) stillas - praktiskt! ;)
Anledningen varför vi beställer fönster från Skånska byggvaror är för att det byggföretag som H jobbar på (eller jobbade på innan han började med huset) jämt beställde fönster därifrån till sina projekt på grund av deras bra kvalité och låga priser.
 
Vi har således beställt P-märkta, underhållsfria energifönster i aluminium därifrån. Smidigt och behändigt. Dessutom är det ju numer krav på att alla fönster som är närmare golvet än 60 cm ska vara säkerhetsglas och det var inte några som helst problem att välja till säkerhetsglas på skånskas hemsida. Stort plus!
Vi har valt klassiska fönster med spröjs i storlekarna 8*8, 10*12 och 8*21.
Fönsterdörrarna är i samma stil som fönsterna och den ena i storleken 8*21 och den andra 10*21 (pga handikappanpassning).
Vidare så valde vi en rätt enkel dörr till garaget men det viktiga va att det va ungefär samma färg som ytterdörrarna på huset. Det tråkiga var att Ekodoor, som vi beställt ytterdörren ifrån, angav sina färger på dörrar i NCS kod medans skånska byggvaror använder sig av RAL. ´Det tog en bra stund innan jag lyckats "översätta" vår färgkod till det andra systemet - helt galet, varför räcker det inte med ett sätt att koda färger?? =/ Tillslut föll iaf "garagedörrs-lotten" på modellen Lervik:
Garagedörren är jag inte helt hundra nöjd med men det blir säkert bra när den är uppe. Finns i mitt tycke inte supermånga snygga garagedörrar. Ett tag var vi ju inne på att beställa en likadan som ytterdörren men då dessa då skulle kosta cirka 30 000 kr styck så la vi ner det. Att spendera 60 000 kr på enbart garageportar kändes inte riktigt som vår grej :) Då känns de här för cirka 8 000 kr styck mycket bättre i pris:
Jag hoppas det ska bli bra :)
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: