Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Tomten!

Kategori: Tomten

Vi har nu gått och spanat på en tomt som ligger tio minuter från stan och nära havet under en tid. Har även fått papper från mäklaren angående anslutningsavgifter för vatten, avlopp och el. Det kostar bra mycket innan man ens har börjat bygga! Vatten och avlopp skulle kosta cirka 90 000 kr och elen cirka 60 000 kr! Efter att ha varit där och kikat ett antal gånger samt läst detaljplanen för området tror jag att vi har bestämt oss.. Möte med mäklaren är därmed inbokat till nästa tisdag! Helt galet! :D Här kommer två bilder tagna en mulen dag på tomten!Inspiration till husskiss

Kategori: Inspiration

Vi har vissa klara idéer om hur vi vill att vårt framtida hus ska se ut. Jag är numera beroende av inredningsbloggar, hustillverkares hemsidor etc.

Det ska vara en kombination av ett modernt och lantligt hus. Lite New England stil. Det ska ha det moderna husets öppna ytor och finesser med ett lantligt yttre.

För närvarande är vi "inne på" att ha ett U-format hus där vissa av husets "viktiga" rum är samlat kring en innergård. Som alltså är inne i U-et ;). Barnsovrummen ska va i ena änden och föräldrasovrummet i andra. Köket ska vara en mittpunkt och det ska vara öppet och ljust. Sen gäller det ju bara att få det här att resultera i en ritning men vi jobbar på det ;)

Här nedan kommer lite inspiration:

 Bilderna kommer från min egna "Inspirationsmapp" med bilder som jag samlat på mig så är inte riktigt säker på källorna men jag vet att det bland annat är Trivselhus och Villa Varm.

Lånelöfte!

Kategori: Allmänt

Igår hände något fantastiskt - jag och sambon min beviljades lånelöfte för att bygga vårt egna hus!
Därav denna blogg för nu sätter det igång på allvar! Många tankar och planer och varför då inte skapa ett forum där man kan samla alla dessa olika pusselbitar?

Här kommer man alltså förhoppningsvis kunna följa drömmen om ett hus till färdigställandet av ett hus!

Välkommen!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt