Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Taktegel, garageportar och ytterdörrar

Kategori: Dörrar, väggar och fönster

Så sluter sig novembermörkret runtomkring oss men vi jobbar på :) Idag har vi dock investerat i en bygglampa - det var inte en dag för tidigt! :P
 
Även om det inte hänt så mkt på bloggen på sistone så har det hänt mycket på bygget! Vår vackra ytterdörr har kommit på plats, dörren till garaget har kommit på plats och så även garageportarna. Det har förberetts för tegel på taket och nu har även en stor del av detta kommit på plats. Härliga tider! Snart är huset och garaget helt tätt - passar bra nu när vintern är nära!
 
 
 

På tal om badrum...

Kategori: Inspiration

 
Ett sånt här badrum hade väl varit helt fantastiskt? :)
 
Källa: houzz.com
 
 

Gjuta betongskiva?

Kategori: Badrum

Jag har ju skrivit om mina badrumsfunderingar tidigare, både här och här.. Jag håller fortfarande fast vid att jag tycker IKEAs kommod "Godmorgon" är skitsnygg (ursäkta uttrycket). Nu förtiden har vi även den 60 cm breda varianten här hemma i lägenheten som vi bor i nu. Jag skulle även vilja ha kommoden i huset (när vi kommer så långt) men då vill jag ha den med ett fristående handfat.. Problemet.. eller frågeställningen som har kvarstått är vad man ska ha för bänkskiva emellan?..
 
Så snubblade jag på den här bilden på Hemnet inspiration:
Jag tycker kombinationen av den blanka kommoden, det fristående handfatet och betongskivan däremellan är jättesnygg! Att gjuta egna betongskivor verkar vara "på modet" just nu och alla som jag har sett verkar fått ett riktigt bra resultat och det verkar finnas bra medel för att få fina ytor på skivan. Så frågan är om det kanske inte kan vara värt att prova på? Det enda jag funderar över är tyngden, en sån massiv betongskiva måste ju väga hur mycket som helst och gör då inte tyngden på skivan åverkan på möbeln under? man kanske iaf inte borde hänga kommoden på väggen om man har en sån skiva uppepå?
 

Fönster!

Kategori: Dörrar, väggar och fönster

Idag har arbetet med att sätta in fönster påbörjats! Å vad jag har längtat efter denna dag! Jag är mycket imponerad av H och hans kompis som idag satt in 17 fönster på 6½ timme! =)
 
Till sommaren kommer det att sättas in spröjs i de här fönsterna.. =)
 

Inspirationstips!

Kategori: Inspiration

Idag delar jag med mig av en underbar site som en vän till mig tipsade mig om. Houzz.com! Fantastisk sida med över 800 000 inspirationsbilder där du kan sortera bilder på antingen stil eller rumstyp. Check it out vet ja! :)
 
 
Källa: Houzz.com

Rundtur...

Kategori: Inspiration

Nu börjar panelen utvändigt att komma på plats! Verkligen jättekul att se hur det kommer att se ut så småningom! Och det är verkligen skönt att det snart börjar bli dags att sätta in fönster!
 
 Idag bjuder jag på en långsam rundtur utanför huset - filmen är dock några dagar gammal så nu har vi ju kommit ännu lite längre.. =) Klicka på bilden nedan för att komma till filmen :)