Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Foga och shellackera!

Kategori: Innertak

Åh jag älskar vårt fina innertak! Det ger huset så mycket mer känsla! Mindre roligt är arbetet med fog och shellack men SNART blir det målning! =)
 

Dubbeldörren avtäckt och äntligen panel-leverans!

Kategori: Dörrar, väggar och fönster

Det är sådär roligt att gå och ha plywood-skivor för ytterdörrarna och plast över fönsterna men eftersom vi inte var riktigt färdiga utvändigt innan vintern kom så fick det bli så. Nu börjar dock klimatet bli mycket bättre och det var dags för avtäckning av ytterdörren på framsidan! Ser genast mycket bättre ut!
 
 
Förhoppningsvis får vi snart upp lite riktiga foder osv runt fönster och dörrar med... Ser ni att vi även fått upp skorstenarna på taket? =)
 
 Annars håller vi för närvarande på med innertaket. Vi har länge gått och väntat på panel-leveransen och nu har den äntligen kommit! H håller på för fullt och sågar och "smäller upp" bitar i taket.. Här nedan ser ni bild från "lilla allrummet"
 
 
Efter lite fogning är det fritt fram att måla taket vitt och fint! :)

Intensiva dagar och sovrumspics

Kategori: Sovrum

Ursäkta för dålig uppdatering på sistone. Det har varit bråda veckor med mycket på schemat på sistone. Inte så mycket husrelaterat dock tyvärr. Men jag har ju lovat lite fler bilder och next up är bilder från sovrummet. Vårt sovrum kommer inte bli så jättestort men dock så tycker jag ändå att det ser mycket mindre ut än vad det egentligen är =P När vi planerade sovrummet så var det viktigaste att vi ville ha det lite avskilt i huset, vi ville ha en utgång till altanen (så man lätt kan ta på sig morgonrocken o ut o sträcka på sig i solskenet på somrarna ;)), en liten klädkammare i anslutning och nära till toalett.
 
Såhär ser det ut i sovrummet för närvarande:
 
 
Ha en bra dag i solskenet allihop!