Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Slutbesiktning avklarad!

Kategori: Allmänt

 
Igår hade vi så den nervpirrande slutbesiktningen av huset! Gud va nervös jag var! Inte över att det skulle vara några byggfel på huset men mest för att man inte vet hur det går till, vad de kollar på och vad de har för åsikter om saker och ting.
 
Vi har sedan innan fått klart att vi inte behöver göra färdigt de mindre badrummet och de två små sovrummen - vi har liksom ingen användning av dessa i dagsläget och känner att vi kan göra färdigt de rummen allt eftersom. Men sen är det ju fortfarande lite smågrejer som ska göras, vi ska ha lite spackel och färg i smygarna kring fönster och dörrar (invändigt), vi ska sätta dit två dubbeldörrar i glas i vardagsrummet och vi ska sätta dit ett badkar och en stor spegel i det stora badrummet. Men i övrigt känner vi att vi kan bo där och pyssla med att få helt färdigt under tiden. Det som jag var mest nervös över inför slutbesiktningen var dock att vvs-aren, trots flertalet påminnelser, inte hade gjort sitt arbete 100% klart --> vi har en ventilationsanläggning som inte är sammankopplad till ventilationsrören som går i huset. Detta var vi väldigt ärliga med inför slutbesiktningen och då bygglovshandläggaren och kvalitetsansvarig tyckte att allt annat såg mycket bra ut så gjorde vi upp följande med dem: vi får flytta in våra grejer nu i helgen om vi vill, vvs-aren ska komma på tisdag och göra klart ventilationen och därefter får vi flytta in själva. Kändes som en bra deal i sammanhanget :)
 
Så man kan säga som såhär:
 
14 september förra året gjöt vi plattan till huset - då såg det ut såhär:
 
 
 
Idag, exakt ett år senare får vi flytta in våra saker och det ser ut såhär:
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag är en bra dag! :D
 
 

Slutbesiktning bokad

Kategori: Kök

Åh så är det äntligen satt! Datumet då vår kära kåk ska besiktigas. Känns bra att ha ett datum att rikta in sig på!nu har vi några intyg som ska fixas o lite lister kvar men jag hoppas de ska gå vägen!