Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Mios Watford

Kategori: Vardagsrum

Var inne på Mios hemsida och kollade på vårnyheterna.. Fastnade för modellen Watford.. Kanske något för det framtida vardagsrummet?

Inspirationsbilder kök

Kategori: Kök

Inspiration är bra att plocka på sig lite här och var och gud vilka duktiga människor det finns att inspireras av! Förrutom den roliga sajten styleroom.se, hemnetknarkar jag lite då och då. Här kommer lite inspiration som jag har plockat på mig när det gäller kök (högaktuellt nu när vi försöker planera vårt egna). Håll tillgodo :)Ritningar på G

Kategori: Allmänt

Som jag nämnt har vi lämnat planritning till min kära pappa så ska han försöka färdigställa ritningarna efter bästa förmåga... Och vi har fått ett litet smakprov, så himla kul att se hur det kommer att se ut "på riktigt"

Här är själva ytterformen, ytterväggarna på huset:Och här är grovritningar på framsida och baksidan på huset (baksidan är överst):Skoj! :)

Long time no see...

Kategori: Allmänt

Bloggen råkade glömmas bort.. DOCK inte huset och det är väl det som är det viktigaste :)
Sen sist har vi lagt handpenning på en tomt - just nu håller det på att dras kommunalt vatten och avlopp där och tillträde blir inte förrän den sista april. Det passar dock oss helt utmärkt för det ger oss lite tid att planera och skicka in handlingar för bygglovet.

Bygglovet då... vi håller på att skissa på vårt hus - planritningen har vi bestämt själva och sen ska min pappa hjälpa oss att färdigställa ritningarna. I sista skedet ska den personen som vi har bestämt ska vara kvalitetsansvarig kolla på dem innan vi lämnar in dem till kommunen. Det går sakta men säkert framåt men för min del hade vi gärna kunnat vara framme i april och börjat bygga NU :)

Vi har även varit och kollat hos diverse kökstillverkare och bestämt oss för ett kök av electrolux home, sentens, som heter "Gård vit"Vi har varit och fått en ritning och bilder på hur just vårt kök kommer bli... dessa är dock inte helt klara än så jag lägger upp dem här när de är hundra procent färdiga :)

Idag ska vi försöka färdigställa planritningen - ett litet projekt för sig :)