Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Slutbesiktning? Ehhh... nej ;)

Kategori: Kök

Ursäkta rubriken men var och varannan husblogg jag är inne på nuförtiden skriver om slutbesiktningar :P Jag är jätteglad för alla de familjer som snart får flytta in i sina alldeles egna hus - vi är dock inte där riktigt än ;)
 
Vad håller vi på med på vår kant då? Well, det här är ett av projekten:
 
 
Vår lilla inmurade skapelse som jag pratat om några gånger tidigare.. Här har vi en inmurad ugn, spishäll och en inmurad vedspis med tillhörande luckor. Längst till höger blir det vedfack. Ovanför allt kommer vi att ha en murad kåpa med bland annat en inbyggd fläkt. Jag tror det kommer bli suveränt ;)
 
 
 
Här ovan är järnen som ska hålla kåpan uppe.
 
 
 
Här ser ni H som pysslar med luckorna till vedspisen en sen kväll. Här har kåpan blivit lite mer "påbyggd". Jag väntar spänt på det färdiga resultatet :)
 

Diverse sovrumsinspiration!

Kategori: Sovrum

 
Vårt sovrum kommer att ha en.. kanske lite märklig uppbyggnad.. det kommer att vara rätt kvadratiskt, inte så jättestort men däremot kommer det att vara högt i tak eftersom taket kommer att gå ända upp i nock där. Sen kommer det att bli ett 80*80 fönster på var sin sida sängen. Det var inte min önskan från början att fönstersättningen skulle bli så men efterhand att stommen sattes upp kom vi fram till att det var så som vi var tvungna att sätta dem eftersom det var tvunget att komma en balk där vi ursprungligen skulle sätta dem. Jag är fortfarande inte helt bekväm med det valet men det är då det är extra bra att internet finns! Den mängd inspirations- och inredningsbilder som finns är ju helt fantastisk.. Efter att ha sett en hel drös med bilder där man har fönster precis bredvid sängen börjar jag tro att det ändå går att få det rätt så bra!
 
 
 
Bilder: Houzz.com
 
I övrigt så kommer huset gå i rätt neutrala färger, det blir mycket vitt och grått, men i sovrummet är vi faktiskt sugna på att vara lite modiga och välja lite färg särskilt med tanke på att det kommer att bli mycket tak i det här rummet (eftersom att det kommer att gå ändå upp i nock) och eftersom taket kommer att vara vitt... Vi funderar till o med på lite marint tema o kanske ha någon slags blå färg på vägen?! Kanske heltokigt men den som lever får se =)
Om det blir marint tema är det inte omöjligt att det slinker in lite Lexington kuddar i vår säng. Så himla underbara bäddset!
Bild: lexingtoncompany.com
 
Drömma är ju gratis ;)
 

Sätta kök!

Kategori: Kök

Äntligen har vi kommit till det momentet som jag längtat så mycket efter! Att sätta upp köket! NU är vi på G på riktigt! =D

Nu kan vi elda!

Kategori: Uppvärmning

Nu är kaminen fullt installerad ända upp till nock och skorstenen triumferar på andra sidan taket =) Nu kan vi elda om vi vill ;) Dock ska den ju givetvis snyggas till med lite färg och dylikt men ändå - nu är den på plats! =)

Den inmurade spisen är på G!

Kategori: Kök

Nu är vi verkligen på G med den inmurade spisen! Allt tack vare min käre far som har varit och hjälpt oss mycket på sistone! HÄR ser ni vår inspirationsbild till hela arrangemanget och HÄR ser ni ritningar på hur köket i övrigt kommer att se ut.

Möra armar och tunga ben...

Kategori: Badrum

 
efter att ha köpt, lastat på och lastat av 86 kvm kakel och klinker! Men vi tjänade 4 400 kr på att köpa allt kakel till tvättstugan, köket och det stora badrummet på Bauhaus stora kakelrea :)
 
 
 
De stora vita kakelplattorna på bilden ovan får pryda väggarna i vårt ena badrum. På golvet blir det lika stora (30*60) matta mörkgrå/svarta plattor - tror det blir mycket bra :)
 
 

Solnedgång vid huset

Kategori: Allmänt

Det finns få saker som jag tycker är så rogivande som att - efter en lång, tråkig och instängd arbetsdag - få åka ut till huset, strosa igenom rummen och kolla på vad som hänt under dagen. Och det kan ju verkligen inte bli bättre när man lyckas åka ut vid exakt rätt tidpunkt - när dagens sista solstrålar lyser genom sovrumsfönstret och solen går ner bakom garageknuten - det är nästan så man blir poetisk :)
 
Jag ber om ursäkt för den fula ramen och smygreklamen som följde med bilden - jag försöker lära mig nya sätt att lägga in bilder på bloggen ;)

Jordvärdmepump under installation!

Kategori: Uppvärmning

 Som rubriken lyder så håller vi på o få jordvärmepumpen installerad. Snaaaart får vi äntligen värme i kåken - det är sååååå efterlängtat! =)
 
 
Många rör och grejer blir det ;) På andra håll i huset håller även vedspisen och kaminen att installeras :)

Tvättstuga på g!

Kategori: Tvättstuga

I veckan som gått har vi kommit lite längre i tvättstugan, det har blivit lite spackel, färg och förberedelser för kakel på golvet. Såhär har det sett ut i veckan:
Jag bjuder på tummen i den här bilden.. :)
Här är hörnet där jordvärmepumpen ska stå:
 
I samband med detta kan jag passa på att tipsa om att Bauhaus för närvarande har 25% rabatt på allt kakel o klinker! Vi ska iaf ta oss en liten tur dit :)