Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Ett år som fastighetsägare!

Kategori: Allmänt

 
Idag, för exakt ett år sedan, skrev vi på och la de sista pengarna på tomten. Vi firade då   genom att packa picknik-korgen och bege oss ut till tomten. Idag firade vi ettårsdagen genom att dela på en gyrostallrik i solen (och blåsten) på baksidan av huset =P
 
Jämförelsebilder måste man ju ha! Så här såg en del av tomten ut för ett år sedan:
 
 
 
Såhär ser samma plätt ut idag (dock från liite annan vinkel men ni ser samma träd till vänster)
 
På ett år har vi ändå klarat av att färdigställa bygglovsritningarna, fått bygglov, gjort markarbete (inklusive gräva diken för ex.vis elkablar), anlagt jordvärme, dragit el och vvs, gjutit husplatta och garageplatta, byggt garage, rest husstomme, gjort ytterväggar, lagt tak, gjort inneväggar, satt fönster och ytterdörrar, installerat kamin och vedspis och satt upp halva köket plus mycket mer... Helt galet! Verkligen inte dåligt (om vi får säga det själva) med tanke på att vi bygger ett lösvirkeshus på 1-2 man :) Jag tror det är jätteviktigt att inte bara stirra sig blind på det som är kvar utan faktiskt blicka tillbaka och se allt som man redan gjort! :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Mer pics från vardagsrummet!

Kategori: Vardagsrum

 
Som jag lovat håller jag på och bättrar mig med bilduppdateringen! =) Idag bjuder jag på bilder på vardagsrummet från andra hållet (inklusive matsalsdelen). Det är lite stökigt men det är ju för guds skull en byggarbetsplats! :)
 
Närmast rakt fram i bild kommer vi så småningom ha en liten sittgrupp, därefter, till vänster, kommer dörren till arbetsrummet, bakom den kommer dörren till groventrén. Där campingstolarna står kommer vi att ha vår matplats och köket skymtar även till höger. Som ni säkert förstår kör vi mycket på det här med synliga balkar - det tycker vi är snyggt ;)
 
Här ovan är kameran riktad lite mer åt höger - där ställningen står kommer vi ha plats för lite hyllor och TV. Ännu mer till höger skymtar man ut i hallen och man ser även fönstret till den lilla toaletten.
 
Det va alles för idag, nästa gång bjuder jag på sovrumsbilder ;)
 
 
 
 

Bilduppdatering

Kategori: Kök

Jag har kommit på att jag blivit dålig på att ta bilder på huset - skämmes! Det är bara för att jag tycker att det ser ju nästan likadant ut hela tiden MEN det gör det såklart inte. Jag får börja ta lite bilder här och där och lägga ut efterhand. Här kommer de första två :) :
 
Först kommer såklart kökets stolhet:
Här ska snart en bänkskiva på och järn ska sättas dit istället för träbitarna som för närvarande stöttar upp.
 
O sen har vi angränsande vardagsrum:
 
I denna bilden har vi "matplatsen" bakom oss. Till vänster har vi utgång till hallen. Rakt fram har vi dörrhålet där pardörrar i glas ska sitta. I taket blir det balkar med panel emellan (såsom det ser ut längst ner i vänstra hörnet). I taket till höger ser ni högtalarlådorna till takhögtalarna. Till höger utanför bild har vi två 8*21 fönster och en likastor altandörr (som ser likadan ut som fönsterna).
 
Nu känner jag mig genast som en mycket bättre husbyggarbloggerska :)
 
 

Operation: Sälja lägenheten!

Kategori: Lägenhetsförsäljning

Vi har nu kommit till den fas då det börjar bli dags att slå slag i saken och försöka sälja lägenheten. Inte minst för att få lite extra pengar till bygget! När vi köpte lägenheten för tre år sedan så bytte vi golv i de flesta rummen och tapetserade om i alla rum. Trots att det inte var så länge sedan så börjar det bli lite skavt lite här och där och inför försäljningen vill man ju att det ska se fräscht ut.. Så förutom husbygget har vi nu även lite projekt här på hemmaplan.
 
Vi har redan målat alla elementen och målat lite i köket. Det kvarstår lite piff med målarpenseln och sen skulle jag även vilja byta ut spegeln i badrummet. Eventuellt skulle jag vilja haka av och lämna in köksskåpsluckorna för omlackering om det finns tillräckligt med medel i renoveringsfonden.
 
Om man ska sälja sin bostad, som är i någorlunda gott skick, är det väl inte fel att fräscha upp den lite för att få ut ett bättre pris för den och för att få fler intressenter? Uppfräschningen ska ju dock inte kosta skjortan - du ska ju trots allt snart flytta därifrån - och så vill man ju gärna få igen de pengar man lägger på bostaden. Därför kan det vara bra att tänka till vilka förändringar som är nödvändiga och hur mycket man är villig att spendera på att få det lite snyggare och lite bättre :)
 
Idag är jag hemma sjuk och vad är då bättre än att i lugn o ro kunna sitta och få inspiration inför försäljningen och den kommande homestylingen?! =)
 
Jag är på inget sätt något proffs vad gäller det här men följande tror jag på när det gäller att piffa inför försäljning och visning av sin bostad:
 
- Grundläggande är förstås en riktig ordentlig städning och att ta bort allt onödigt plotter!
 
Städtips:
 
- Fräscha upp och lyxa till ditt badrum - kanske  med lite fina burkar, ett ljus, ihoprullade el ihopvikta handdukar?Tänk hotellyx ;)
 
 
 
 
- Ta bort personliga bilder, ersätt fotografier som ni har på er själva med bilder/konstkort/planscher från exempelvis IKEA
- Piffa med färska grönsaker och frukter
 
 
- Och inte minst färska blommor!
 
 
- Gör ditt hem ombonat.. men inte för personligt... typ "sterilt ombonat" ;) Tänk kuddar och filtar!
 
 
- Sist men inte minst, en väl, bäddad säng
 
 
Vi har minst sagt en del arbete framför oss ;)

Moodboards!

Kategori: Inspiration

H var helt slut idag efter att ha burit tunga grejer hela dagen så han gick och la sig redan kl 19. Vad gör jag då? Jo jag passar på att göra sånt som jag "inte får göra" när H är vaken. Titta på massa massa inredningsprogram! =P Är man tillsammans med en snickare så leder bygga hus/inredningsprogram tydligen till jobbångest så såna är inte helt rumsrena här hemma ;) Well, idag har jag bland annat tittat på äntligen hemma ;) och en idé som de visade där är att göra så kallade moodboards. Varför inte samla alla tusen inspirationsbilder som man samlar på sig och göra en moodboard för varje rum? DET är i alla fall någonting som jag kommer att ägna mig åt framöver ;)
 
 
I samma program gjorde de även en jättefin sänggavel - inte omöjligt att det blir ett projekt för mig också framöver ;)