Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Update!

Kategori: Ritningar/bygglov

Här kommer en liten update trots att här inte händer så mycket...
- igår lämnade vi in ritningarna för energiberäkningen
- idag ringde det kommunala vattenbolaget o meddelade att nybyggnadskartan, som bara tog tre och en halv månad att få på posten, är felaktig...

hur svårt kan det va?

Rosa förberedelser!

Kategori: Allmänt

Nu när det känns som att allting går så himla långsamt vad gäller all "administration" kring husbygget så gör man ju sitt bästa för att förbereda inför husbyggets start. Därför har jag idag införskaffat snickarbyxor för ändamålet! =)


Är de inte snygga så säg!! =P Haha, sambon har lovat att han inte kommer att skämmas för mig när jag struttar runt i mina rosa byxor så dessa från Jula fick följa med mig hem idag!=P 249 kr för den som vill va lika snygg som mig ;) HAHA =)

Ännu mer ritningar..

Kategori: Ritningar/bygglov

Idag fick vi de slutliga ritningarna på huset från pappa. Här är några av dem:

Blandad mix på köksbordet =)

Fasadritningar

Planritning

Placering av hus och garage på tomt

Det som kvarstår nu är att han som ska göra energiberäkningarna ska höra av sig. Sen ska vi lämna in ritningarna till honom och sedan även till kontrollansvarig. SEN kan vi ansöka om bygglov - jisses vilken process det här är - just nu bara längtar jag tills vi faktiskt kan komma i gång och sätta spaden i marken! =)

En regnig dag...

Kategori: Ritningar/bygglov

som vi har ägnat åt ritningar och ännu mer ritningar. Min far  har ju som sagt haft projektet att göra färdigt våra husritningar ett tag och då han hade lite sista funderingar kring hur vi ville ha saker och ting så åkte vi idag dit för att han ska kunna göra klart dem. Här bjuder jag på planlösningen på vår egenplanerade villa :)
(obs! det här är inte den slutgiltiga ritningen då min pappa har den i besittning men en av hans första utkast och det är ju i stort såhär som det kommer se ut =))


Öppet i nock

Kategori: InspirationOvan ser ni en bild som min sambo tagit i ett hus som han byggt. Samma innertak med öppet i nock ska även vi ha i vårt kommande hus. I alla fall i vardagsrum/kök och i det stora sovrummet. På bilden ser ni även samma slags modell på kamin som vi har köpt.. härmapor är vad vi är ;)

Det tog bara 3 ½ månad....

Kategori: Ritningar/bygglov

för kommunen att skicka oss en nybyggnadskarta över vår tomt! Nu kan vi snart äntligen söka bygglov. Halleluja!

Tips!

Kategori: InspirationJag ramlade av en händelse in på bloggen It's a house - en helt fantastisk blogg om förvandlingen av ett tråkigt hyreshus som blev ett helt fantastiskt drömhus! Gå in och kolla där vet ja - finns hur mycket inspiration som helst att hämta! =)

3D-Drömmar

Kategori: Sovrum

Det enda som jag surfar på internet om nuförtiden är hus, hus, hus, lite mer hus och inredning. Råkade stöta på en sida där man kan rita upp sina egna rum med riktiga mått, dörrar, fönster med mera och sedan dessutom inreda dessa! =)

Började lattja lite med vårt kommande sovrum! O här är resultatet:Bilderna stämmer givetvis inte helt men det var ändå kul att testa och se ungefär vad som får plats :) sen kommer det här rummet inte ha vanligt tak utan taket kommer att gå upp i nock. Sen är det två mindre fönster ovanför sängen. En dörr in till en mindre klädkammare, en dörr går till en liten hall och den tredje dörren (fönsterdörren) går ut till altandäcket på baksidan av huset. Mysigt att se hur det skulle kunna se ut :) Om ni också vill provmöblera era hem så heter sidan: http://mydeco.com :)

Utedrömmar!

Kategori: TrädgårdNu dröjer det ju tills nästa sommar tills vi kan börja nyttja vår trädgård på riktigt, men man får ju börja drömma och planera lite redan nu:) Tänk att ha altandäcket ovan, ligga och smutta på paraplydrinkar vid poolen - vilken dröm!=)