Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Helt galet..

Kategori: Tvättstuga

 
vad tomt det blev på den här bloggen återigen! Men det beror nog mycket på att det faktiskt inte händer SÅÅ jättemycket.. Det händer mycket smågrejer - elektrikern har varit och dragit en massa i köket - vvs-killarna har också varit här och dragit sina grejer. VVS-arna tyckte dock vi hade för kallt i vårt hus - och vi som tyckte att det är rätt varmt nu jämfört med hur det va innan ;) Så de föreslog att vi skulle sätta in jordvärmepumpen redan nu för att få in lite värme i kåken. Så nu på måndag kommer de med "åbäket". Värmepumpen ska stå i tvättstugan så innan de kan sätta in den måste vi lägga in lite golv och fixa lite, i alla fall där pumpen ska stå. I helgen var vi således och köpte lite kakel som vi vill ha :) Eftersom tvättstugan är rätt liten, strax under 8 kvm, så vi tänkte köra vanliga 30*30 kakel för att försöka att få rummet att se så stort ut som möjligt. Jag har fått för mig att större kakel får rummet att se mindre ut ;). Det blir gråa plattor och vita väggar... Sen ska rummet rymma jordvärmepump, tvättmaskin, torktumlare, vask, städförvaring och gärna en klädhängare (eftersom husets andra ytterdörr går ut här...). Såhär ser tvättstugan ut i dagsläget:
 
 
Jordvärmepumpen ska stå direkt till vänster i bild där den stora slangen kommer upp - Ytterdörren är på höger sida (utom synhåll i bilden). Förhoppningsvis ser det snart annorlunda ut här inne :)
 
 
 
 

El och det..

Kategori: Allmänt

Idag kommer elektrikern och ska dra den första elen inne i huset. Lite meckigt och veta helt och hållet hur man vill ha det med lamputtag och eluttag - det som alla säger är att man inte kan ha för många eluttag i vart fall och det kan jag väl hålla med om.. Ett annat tips är att inte glömma bort lamputtag där man tänker att man vill ha julbelysning! En tredje grej som vi måste kolla upp är det här med fiber.. Vi har ju fiber draget fram till tomtgränsen - men vad finns det för leverantörer och vad finns det för utbud när det gäller bredband/tv osv? Det är mycket att tänka på nu helt enkelt =P

Husets hjärta..

Kategori: Uppvärmning

 
är för närvarande under uppbyggnad! Och nu menar jag inte köket.. utan den här underbaringen:
 
 
Vår härliga Rosendahl, som vi köpte här, kommer ha en väldigt central plats i huset.. Jag tänker en brasa, en öronlappsfåtölj, filt och en kopp te - sen ska jag nog kunna känna mig som hemma ;)
 
 
 
 

Fyndat!

Kategori: Kök

 
Som jag nämnt tidigare så var vi ju och köpte i stort sett alla vitvaror när Expert gick i konkurs. Det enda som vi inte hittade på den utförsäljningen var en svart spis/svart inbyggnadsugn. Vår idé vad gäller spisen har ju hela tiden varit att göra en inmurad, lite mer lantlig variant - liknande den här:
 
 
 
Vi har sedan tidigare en Idun vedspis (svart), och för att spisen/inbyggnadsugnen ska passa ihop med den ska ju den rimligen också vara svart.. Svarta spisar är dock inte helt lätt att hitta - efter ett tag riktade vi därmed in oss på att istället köpa en svart inbyggnadsugn och en induktionshäll. En svart inbyggnadsugn med lite lantlig
 
touch är dock inte heller helt lätt att hitta.. Efter mycket letande stod valet mellan denna från Whirlpool:
 
 
 
eller denna från IKEA:
 
 
 
 
Båda är dock tillverkade av Whirlpool och båda ser nääääästan likadana ut..
 
De senaste dagarna har jag uppmärksammat att IKEA har haft denna ugnen på sin rea och nu när jag kollade deras hemsida idag så fanns den inte längre med bland sortimentet... SÅ... idag begav vi oss en vända till Ikea och när vi såg att ugnen fanns där - Utförsäljning med halva priset - då fanns det liksom inte så mycket mer att tänka på! =) Vi fyndade även en inbyggnadsfläkt till under halva priset!
 
Nu kvarstår en induktionshäll sen är vi klara på vitvarufronten - vi känner oss dock mycket nöjda med våra fynd för dagen :)

Bloggen återuppstånden!

Kategori: Allmänt

 
Nu har vi äntligen gjort återinträde i 2000-talet! Efter att ha tragglat med en tio år gammal stationär dator och en tjockskärm under några dagar har vi gjort slag i saken och köpt en ny laptop! När jag har förstått det här med Windows 8 kommer det därmed att bli bättring på bloggfronten! =)

Idag får vi värme i kåken!

Kategori:

Eller rättare sagt - takisolering! så snart kan vi äntligen sätta igång en fläkt inne i huset o värma upp både oss själva och diverse byggmaterial :) Spruta in lösull är det alltså som gäller idag :)