Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Utstakning och VVS

Kategori: Uppvärmning

De senaste två dagarna är det min kära sambo som hållit i alla trådar kring husbygget, det är en duktig karl det där ;)
 
Igår var han och mötte upp killarna från kommunen som kom för utstakningen. Det tog sin lilla tid trots att vi hade förberett och gjort profilerna. Det blev lite ändringar på köpet dessutom. Huset låg på en bra höjd  men vi fick sänka garaget 15 cm. Resonemanget bakom detta vet jag inte riktigt men så blev det iaf ;) Så nu är det iaf bara för grävaren att komma! =)
 
Idag har även H träffat han som ska fixa VVS:en. De pratade om värme och ventilation och skickade in ansökan till kommunen angående jordvärmen. Vi ska ha en Thermia Diplomat Optimum G2 värmepump. Det är VVS-killen som tycker att vi ska ha denna och eftersom min sambo känner honom sedan innan och har jobbat mycket med honom så litar vi på honom till 100% =). På thermias hemsida står det iaf såhär om värmepumpen:
 

Spara energi och pengar utan att spara på varmvattnet

Diplomat Optimum G2 har en överlägsen varmvattenproduktion, samtidigt som energiförbrukningen är minimal. Du kan minska din uppvärmningskostnad med upp till 85 procent.
Thermias tekniklösning HGW  utnyttjar den befintliga husuppvärmningen för att samtidigt producera varmvatten. Det innebär att du får varmvatten på köpet när ditt hus värms av värmepumpen.
Den inbyggda TWS-tekniken gör dessutom att varmvattenberedaren fylls på kortare tid med varmare vatten, mot vad traditionell teknik klarar av. Den höga temperaturen i beredaren ger dig extra mycket varmvatten då det blandas ut till den temperatur du får ut i varmvattenkranen.
Modellen är utrustad med Optimumteknik. Som värmekälla kan du välja bergvärme, markvärme eller sjövärme.
Med tillbehören Thermia Link och Thermia Online får du möjlighet att optimera och fjärrstyra din värmepump.
En 6-årig kostnadsfri trygghetsförsäkring gäller för hela produkten –  och du väljer sedan själv om du årsvis vill förlänga den upp till totalt 10 år.

Källa: www.termia.se
 
Det låter ju iaf bra kan jag tycka ;) Sen ska vi även ha en Thermia Vent, en slags frånluftsmodul som tar tillvara på värmen i inomhusluften som ventileras ut från huset. Denna värme används för att värma köldbärarvätskan till värmepumpen. På så vis återvinns värme som annars hade gått till spillo samtidigt som värmepumpens verkningsgrad ökar.
 
Så nu, med detta fixat, kan vi inte göra mer i detta läget. Så nu får vi som sagt bara hoppas att grävaren kommer snart :)
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: