Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Isolering klar - nu väntar vi på golvvärmen!

Kategori: Husgrund

Även om det inte har uppdaterats så mycket här på bloggen så betyder ju inte det att vi inte jobbar på ;) I veckan som har gått så har VVS-killarna på Rockneby VVS varit här och hjälpt oss att dra alla rör till respektive rum (badrummen, tvättstugan och köket). Vi har även lagt alla tre lager med cellplast i huset och skurit ut för spiroröret (som är till för luftning under kaminen). Imorgon kommer VVS-arna på nytt och lägger golvvärmen. Därefter kan vi armera huset och på torsdag kommer elektrikern för att göra det han ska med att "jorda elen". Sen på fredag smäller det! Då ska vi äntligen gjuta!! =)
 
Bilder från den gångna veckan:
Avlopp och vatten i det stora badrummet - närmast kommer wc-stolen, till vänster om den ser ni vart badkaret ska stå, längst ner i vänstra hörnet blir duschen och till höger om den är det ´draget vatten och avlopp till två hoar.
På denna bild ser ni den lilla toan till höger och bakom den blir köket. Den stora rör-härvan till vänster visar var tvättstugan ska vara, där går det numera upp "tusen" rör till jordvärmepumpen.


Här jobbar vi på med att skära i de sista bitarna av cellplasten - keps och solglasögon rekommenderas när man ska spendera en varm och solig dag med att titta på vit frigolit - lätt att få huvudvärk annars!
 
Det var denna veckan - nu ser vi fram emot nästa! =)
 

Kommentarer

 • Lajla af Trolle säger:

  Vad duktiga ni har varit... Känner igen mig från i våras.
  Har ni lagt fogskum i alla större hål, framförallt där jag skurit för avlopp och liknande?

  Ta en titt här http://husplaner.se/?p=8882

  Svar: Hej! Tack så mycket :) Det har vi inte gjort, vi har fyllt hålen med leca-kulor men vi funderar väl på om vi ska fylla på med fogskum eller ej. Fogskum är ju det absolut tätaste men eftersom vi inte direkt har någon radonrisk i vårt område så har vi inte gjort det men än är det ju inte för sent :)
  H&C

  2012-09-10 | 01:17:27
  Bloggadress: http://www.HUSplaner.se
 • Anna Wiberg säger:

  bra att det inte finns någon radonrisk, det är mycket att tänka på...Kram mamma

  Svar: Ja det va skönt att det är väldigt låg radonrisk - det är väldigt mycket att tänka på!
  H&C

  2012-09-14 | 18:30:25
 • Anna Wiberg säger:

  Klokt val med värmeslingor i plattan, och jordvärme!

  Svar: Nymodigheter :)
  H&C

  2012-09-14 | 18:31:55
 • Anna Wiberg säger:

  Snygga arbetsbyxor...

  Svar: Tack!
  H&C

  2012-09-14 | 18:37:57

Kommentera inlägget här: