Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Our house <3

Kategori: Allmänt

 
Det är svårt med bilder nu när det skymmer så tidigt men nu j*vlar börjar vårt kära hus växa fram! Nu när taket är färdigt (sånär som på teglet) så fokuseras det på panelen och nu kan man verkligen se att det händer grejer!
Åh vad jag längtar till den dagen vi kan flytta in!

Svallat färdigt - nu blir det papp för hela slanten!

Kategori: Hustak

Nu är äntligen all svall färdiglagd! Två extra beställningar från Beijer har det blivit då vi underskattade hur mycket virke vi faktiskt behövde! Så kan det gå... här är en liten bild uppifrån taket:
 
Som jag har skrivit tidigare är ju pappen redan klar på framsida-tak och nu har vi alltså påbörjat pappandet på baksidan.
Det som gjorts idag förutom att den sista svallen har kommit på plats är att det har satts trekantslister och 45*45 virke i ytterkanterna. Papp och underslagsplåt har kommit på plats till rändalen. Nu hoppas vi bli färdiga med pappen i morgon innan regnovädret kommer på torsdag! :)
 
 
 

Barnrumsspecial!

Kategori: Inspiration

I veckan som gått har H fått en söt liten systerdotter! Med denna söta nya familjemedlem i åtanke så blir det därför en liten barnrumsspecial idag för ovanlighetens skull =P
 
 
 
 
 
Källor: Hemnet, Trivselhus, Midbec, Pinterest och Restoration hardware
 
 
 
 

Takstolar, balkar och svall!

Kategori: Hustak

Då jag på nått höger lyckats bli sjuk för andra gången på en månads tid så har bloggen tyvärr fått ligga på is några dagar. Det enda jag ägnat mig åt är att försöka ligga så still som möjligt, titta på gamla avsnitt av bygglov på tv4-play och att låta bli att smitta byggherren i familjen...
 
För den sakens skull så betyder ju inte det att det inte händer saker ute vid tomten. Balkar och takstolar har kommit upp på den lite större utbyggnaden...
 
Rakt fram här kommer vi att ha vårt sovrumt med tak ända upp i nock, så himla underbart! :)
 
Det har även lagts svall på baksidan av huset, det som kvarstår är att lägga svall på de två utbyggnaderna och sedan lägga papp på all svall.
 
 
Dessutom har svärfar varit snäll och varit ute hos oss och hjälpt oss måla stor del av panelen - toppenbra!
 
Om jag piggar på mig ännu lite mer tills imorgon så är tanken då att jag ska måla lite ytterligare och H ska börja sätta panel! Vi får väl se hur det går med de ;)

Ser fram emot en fortsatt solig vecka...

Kategori: Allmänt

Det här regnet blir man ju lite deprimerad av.. Det är helt enkelt inte alltid optimalt att bygga hus under hösten.. Nu ser det dock ut som att veckan ska fortsätta i en mer solig anda än vad som har varit fallet i helgen och idag.. Vi hoppas då kunna fortsätta med vårt hustak  =) Trots att det för det mesta är rätt tråkigt med regnet (man får väl iaf vara tacksam att det inte är snö) så hade vi det rätt mysigt i lördags när vi stod under taket, regnet smattrade utanför och  vi stod o målade panel till tonerna av Flamingokvintettens - "Jag ska måla hela världen lilla mamma" ;)
 
 
 

Uppdatering hus!

Kategori: Dörrar, väggar och fönster

 
Här kommer lägesrapport avseende huset! :)
 
Framsida - tak - pappat o klart :)
Oktober-utsikt från vårt "hus"
Baksida hus - imorgon ska takstolar och balkar på den andra utbyggnaden upp - Underbart! =)
 

En annan snygging som heter Elise....

Kategori: Inspiration

 
är denna takkrona från watt och veke... vad tycks? =)

Isabelle, Elise och Lilly

Kategori: Inspiration

Är namnen på fruktansvärt snygga möbelserier hos Mio! Helt galet va fina! Vissa av dessa finns redan i butik medans andra ska dyka upp nu i oktober.. kolla och njut! ;)
 
 

Erbjudande Liwa Färg AB!!!

Kategori: Erbjudande

Genom ett samarbete med Liwa Färg AB kan jag nu stolt erbjuda läsarna av denna blogg, alla hemmafixare och nybyggare, ett mycket förmånligt erbjudande vid köp av färg, spackel, penslar och andra varor från Liwa Färgs webbutik! =)
 
Inför vår fasad-målning har jag införskaffat rätt verktyg via Liwas hemsida och den är både lättmanövrerad och erbjuder många lättförståeliga måleriguider. Bra priser, god kvalitet och snabba leveranser (jag beställde på söndagen och hade varorna på onsdagen)! =)
 
Genom att klicka på Liwa Färgs länk till höger här på sidan, lägga i de varor ni vill ha i varukorgen och genom att vid beställningen ange rabattkoden "freja_15" får ni 15% rabatt vid ert köp! Bra va! =)
 
 
 

Hösttröttheten har slagit in...

Kategori: Allmänt

Källa: Pinterest
 
Därav minskad produktivitet på bloggen. Jag satsar på att ta mig samman i morgon och skriva ett riktigt inlägg ;) Under tiden kan jag passa på att tipsa om att Hustoppen har börjat igen. Säsong två går på Tv8 på måndagar kl 21 och går att streama på tv8.se om man missar det på tvn.
 
 
 

Balkar på!

Kategori: Garage

Idag har jobbet med husets balkar påbörjats - här kommer lägesrapport:
Vid lunchtid idag (från matplatsen sett)
Efter en dags jobb (framifrån sett) - ska bli skönt när vi blir av med den stora jordhögen.... härifrån ser man även vart vi ska ha vår entredörr o två fönster :)
Från baksidan..
Och en aktuell bild från garaget :)
 
Ska bli så skönt så småningom när taket på huset är tätt men det är nog inte långt borta :)
 

Det här med spisen...

Kategori: Kök

Vi hittade ju som sagt ingen spis när vi var o fyndade vitvaror häromveckan och eftersom vi vet precis hur vi vill att spisen ska se ut så blir det desto svårare. För länge sedan visade jag nedanstående bild som jag hittade i ett hus som var ute till försäljning.
 
En liten "ö" med spis och vedspis under en murad kåpa. Kanske inte så modernt men det är så vi vill ha det i vårt lite lantliga hus! H har dessutom en fin Idun-spis som vi vill få in i huset på ett bra sätt.Vi vill då alltså helst ha en vanlig spis, ej gas, svart i gammaldags utförande för att denna ska passa bra ihop med Idun-spisen... Detta är dock lättare sagt än gjort - marknaden är inte direkt gigantisk.. Och jag vet inte hur många timmar jag lagt ner i sökandet efter den perfekta spisen.. Jag börjar tro att den inte finns men Smeg spisen nedan är rätt så nära måste jag säga :)
 
 
Problemet med denna, förutom det lite höga priset, är dock mässingdetaljerna vilka skär sig lite mot detaljerna på Idun, att det är en glaskeramikspis (vill helst ha induktion) och att H har läst i någon undersökning att Smeg inte är så effektiva och drar mycket ström (detta spekulerar vi dock bara om). Den är alltså inte heller helt optimal. Efter mycket sökande funderar jag nu dock på en annan lösning. Jag funderar på om man skulle kunna ha denna inbyggnadsugnen från Whirlpool:
 
 
Och sedan ha den i samma höjd som vedspisen och sätta en induktionshäll över så att det får ungefär samma look som en vanlig spis.. Kanske skulle kunna bli bra? Hmm tur jag har lite tid på mig att fundera ;)

Utflyktstips!

Kategori: Inspiration

Igår (Ölandsbrons födelsedag till ära) tog vi en tripp till Öland och Borgholm för att besöka den årliga skördefesten. Väl i Borgholm stegade vi in på Möbleri Mittbrodt och herregud vilken affär! Jag var helt lycklig efter en stunds strossande där inne! De har kombinerat deras inredningsbutik med egen möbeltillverkning och det var fullt med vackra möbler och andra inredningsdetaljer! Dit blir det definitivt en tur när huset står färdigt och måste fyllas lite och butiken är verkligen värd ett besök om ni skulle ha vägarna förbi Öland och Borgholm! =)
 
Bilder från: http://mittbrodts.se/