Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Operation: Sälja lägenheten!

Kategori: Lägenhetsförsäljning

Vi har nu kommit till den fas då det börjar bli dags att slå slag i saken och försöka sälja lägenheten. Inte minst för att få lite extra pengar till bygget! När vi köpte lägenheten för tre år sedan så bytte vi golv i de flesta rummen och tapetserade om i alla rum. Trots att det inte var så länge sedan så börjar det bli lite skavt lite här och där och inför försäljningen vill man ju att det ska se fräscht ut.. Så förutom husbygget har vi nu även lite projekt här på hemmaplan.
 
Vi har redan målat alla elementen och målat lite i köket. Det kvarstår lite piff med målarpenseln och sen skulle jag även vilja byta ut spegeln i badrummet. Eventuellt skulle jag vilja haka av och lämna in köksskåpsluckorna för omlackering om det finns tillräckligt med medel i renoveringsfonden.
 
Om man ska sälja sin bostad, som är i någorlunda gott skick, är det väl inte fel att fräscha upp den lite för att få ut ett bättre pris för den och för att få fler intressenter? Uppfräschningen ska ju dock inte kosta skjortan - du ska ju trots allt snart flytta därifrån - och så vill man ju gärna få igen de pengar man lägger på bostaden. Därför kan det vara bra att tänka till vilka förändringar som är nödvändiga och hur mycket man är villig att spendera på att få det lite snyggare och lite bättre :)
 
Idag är jag hemma sjuk och vad är då bättre än att i lugn o ro kunna sitta och få inspiration inför försäljningen och den kommande homestylingen?! =)
 
Jag är på inget sätt något proffs vad gäller det här men följande tror jag på när det gäller att piffa inför försäljning och visning av sin bostad:
 
- Grundläggande är förstås en riktig ordentlig städning och att ta bort allt onödigt plotter!
 
Städtips:
 
- Fräscha upp och lyxa till ditt badrum - kanske  med lite fina burkar, ett ljus, ihoprullade el ihopvikta handdukar?Tänk hotellyx ;)
 
 
 
 
- Ta bort personliga bilder, ersätt fotografier som ni har på er själva med bilder/konstkort/planscher från exempelvis IKEA
- Piffa med färska grönsaker och frukter
 
 
- Och inte minst färska blommor!
 
 
- Gör ditt hem ombonat.. men inte för personligt... typ "sterilt ombonat" ;) Tänk kuddar och filtar!
 
 
- Sist men inte minst, en väl, bäddad säng
 
 
Vi har minst sagt en del arbete framför oss ;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: