Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Möte med kontrollansvarig

Kategori: Ritningar/bygglov

Idag kom den efterlängtade energiberäkningen - värdena såg jättebra ut! =) Och eftersom att vi visste att den skulle komma idag så passade vi på att boka ett möte med kontrollansvarig som skulle kolla över våra ansökningshandlingar innan vi skickar in dem till kommunen.

Eftersom vi inte har gjort ritningarna hos någon arkitekt så var det lite extra nervöst inför dagens möte. Men det gick ganska så bra! Vi ska dock göra det stora badrummet lite mer handikappvänligt genom att flytta en vägg, en dörr och placeringen på toa-stolen. Sen har vi även flyttat fram huset 1,5 meter på tomten. Men sen var resten bra. Mindre bra var dock i o för sig att den kontrollansvariga trodde att vi var tvugna att skaffa en byggfelsförsäkring vilket vi faktiskt inte trodde. På ansökningsblanketten till bygglovet står det en ruta som man ska kryssa i om man har byggfelsförsäkring och där står det: "Byggfelsförsäkring (2011-12-31)". Därför förstod vi det som att man kanske inte behövde det efter årsskiftet.. Och det känns extra speciellt dumt för oss att lägga flera tusen på en försäkring som vi förmodligen aldrig kommer att få ut något från ändå om något skulle gå fel eftersom vi kommer att bygga nästan helt själva. Känns verkligen som att vi behöver prata med kommunen om detta.

Annars så planerar vi att göra färdigt ansökningshandlingarna under helgen och skicka in bygglovet i nästa vecka - ÄNTLIGEN =)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: