Frejas Hus

Drömmen om ett hus.

Inspektion! och det här med att vara spindeln i nätet...

Kategori: Dörrar, väggar och fönster

Igår hade vi så den efterlängtade (?)  inspektionen av vår KA och hon som beviljade vårt bygglov. Med tanke på att vi bygger själva så har vi fått ett något annorlunda upplägg än om man skulle köpa hus av ett husföretag som Trivselhus eller Smålandsvillan exempelvis. Vi har ju exempelvis fått en egenkontrollplan där vi ska kontrollera varje åtgärd vi gör under husbyggets gång och "värdera" vår egen insats, om vi tycker att vi gjorde ett bra jobb ;) I egenkontrollplanen finns så även vissa utsatta tidpunkter då vi måste ta kontakt med KA eller kommunen, eller båda dessa två för att de ska komma ut på kontroller.. KA har varit ute två gånger redan men igår var det dags för representanten från samhällsbyggnadskontoret att komma ut för första gången. Kommunens första besök skulle alltså göras när ytterväggarna var isolerade, täta, plastade och glesade vilket de i stort sett är nu! Ja vad ska jag säga om detta besöket..? .. Det gick suveränt och vi fick mycket väl godkänt! :) Skönt att ha det avklarat!
 
En annan sak som är viktig när man ska hålla i alla trådar själv och se till att allt klaffar är givetvis att kontakter med leverantörer av såväl varor som tjänster fungerar bra! Jag kan inte säga att vi har haft några större problem hittills (peppar peppar!). Vi har köpt det mesta av vårt material via Beijer där vi har haft kontakt med en fantastisk säljare som är mycket flexibel och serviceinriktad - han har till och med varit ute vid huset två gånger! Kontakt med elektriker och VVS-are har ´funkat utmärkt och detta delvis eftersom H känner dessa sen tidigare. Det enda som krånglat lite är de som skulle göra våra takstolar.. Där kan man ju säga att servicen var klart bristfällig, leveransen blev ständigt försenad och vi fick exempelvis tre olika fakturor för arbetet.. men det är glömt och förlåtet nu! I det stora hela så har som sagt allt fungerat väldigt bra! De senaste dagarna kan man dock inte säga annat än att vi fått utomordentligt bra service! Vi har nu nämligen kommit fram till punkterna ventilation och isolering av tak.
 
H fick tips om en kille som arbetade som ventilationskonsult som han kontaktade för att få hjälp med hur vi ska lägga upp ventilationen på ett bra sätt. Killen i fråga var supertrevlig och väldigt flexibel och efter 40 minuters besök hade han gjort en ritning på hur vi skulle lägga upp allt, förklarat hur det ska gå till och gjort en förteckning över vilket material som behövs! Vi vart väldigt imponerade :)
 
Såhär ska det då se ut! Tur att H förstår i alla fall...... :P
 
Materialet till ventilationen beställde vi sedan på ventilationsbutiken.se. Beställningen gjordes i söndags och den ska tydligen redan vara på väg till oss :)
 
Igår tog då sedan H kontakt med ett företag som jobbar med isolering (det är alltså spruta in lösull i taket som vi behöver hjälp med, isolering av väggarna gör vi ju själva). Han skickade en prisförfrågan till dem kl 22 igårkväll. Kl 07 idag på morgonen ringde de för kompletterande frågor och kl 8 hade vi prisuppgift på mailen! Helt fantastiskt snabba!
 
Så om ni behöver tips på VVS-are, elektriker, ventilationskonsult eller namn på någon som jobbar med isolering i Kalmar-området så är det fritt fram att kontakta mig för vi har verkligen kommit i kontakt med helt fantastiskt duktiga och serviceinriktade människor under det här byggets gång. Och vad gäller snickare så är såklart min H den allra bästa! =)
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: